Πίτσες στο λεπτό με αραβικές πιτούλες!!
|
|
|
Νοικοκυρές και νοικοκυραίοι, μεγάλη εφεύρεση οι αραβικές πιτούλες. Να έχετε πάντα μερικές πολύ καλά συσκευασμένες, στην κατάψυξη. Μπορείτε να φτιάξετε στο λεπτό δεκάδες μεζέδες για ξαφνικές επισκέψεις ή την .. λιγούρα σας. Σήμερα σας αντιγράφω ωραιότατες πίτσες , που γίνονται στο λεπτό στο σπίτι ιδανικές για τα παιδιά όσο και για την παρέα.
|
|
Πίτσα"μαργαρίτα" σε αραβικές πίτες
|
- 8 ατομικές αραβικές πίτες
- ελαιόλαδο
- 200 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας* (να χαρείτε μην βάλετε κέτσαπ θα το καταστρέψετε)
- 400 γρ. κίτρινη αγελαδινή μοτσαρέλα (ή ένταμ), περασμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μερικά φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού
|
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε τις αραβικές πίτες σε ένα μεγάλο ταψί και αλείφουμε την κάθε μία με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας σε κάθε πίτα, αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκ. από την περιφέρεια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και πιπέρι. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τις πίτσες για 6-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι πίτες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φυλλαράκια βασιλικού ή όποιου άλλου μυρωδικού επιλέξουμε. |
|
Σάλτσα ντομάτας
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα στο μούλτι, μερικά φρέσκα φύλλα από μυρωδικό της αρεσκείας μας, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε περίπου για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα ή μέχρι η σάλτσα να μελώσει. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 - 4 ημέρες, σε γυάλινο βαζάκι, σκεπασμένη με λάδι.
|
|
Με άλλο αέρα..
|
- Μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στις πίτσες λεπτοκομμένες κρεμμυδοροδέλες, λεπτές φέτες μανιταριών, πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κάππαρη κ.ά.
- Μόλις ψηθούν, μπορούμε να τις γαρνίρουμε με προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας και φρέσκα φύλλα ρόκας ελαφρώς λαδωμένα.
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου