Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Κολοκύθια ογκρατέν



Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25 - 30 Λεπτά
ΣΥΝΤΑΓΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑΛΑΧΑΝΙΚΑ
Κολοκύθια χοντρά - 1 1/2 κιλό κομμένα ροδέλες
Ανθότυρο - 200 γρ
Κασέρι - 150 γρ κομμένο σε λεπτές φέτες
Γάλα - 1 1/2 ποτήρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης -2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο - 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
οδηγίες
Φανταστικά κολοκύθια στον φούρνο ογκρατέν…
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι, λίγο αλάτι - πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο, με το 1/2 ποτήρι γάλα, αλάτι - πιπέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο, την μπεσαμέλ και τέλος στρώνουμε και τις φέτες από το κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου