Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ριγανάδα


Ριγανάδα Kεφαλονίτικη



Απλή πρόταση αλλά θεϊκή!


Παραδοσιακά γίνεται με ξερές φέτες ψωμιού που έχουμε βουτήξει στιγμιαία στο νερό.




Χρειαζόμαστε :

φέτες ψωμιού (ξερές ή φρέσκιες αναγκαστικά)

ντομάτες χονδροτριμμένες
αλατοπίπερο

ελαιόλαδο, ξύδι, ρίγανη ξερή

φέτα τριμμένη


Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε αρκετούτσικο ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και μπόλικη ρίγανη ξερή. Αυτή του Αίνου είναι τόσο μυρωδάτη και δίνει μία γεύση άλλο πράγμα! Με αυτό το μείγμα ραντίζουμε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού μας.

Στο χονδρό του τρίφτη περνάμε ντομάτες κατακόκκινες (δεν κρατάμε φλούδα)  και αφού τις αλατοπιπερώσουμε,  απλώνουμε πάνω στο ψωμί.

Από πάνω ρίχνουμε τριμένη φέτα (η πρέντζα της Κεφαλονιάς είναι κορυφή, είναι τα τρίματα του βαρελιού που έχουν αναμειχθεί με ελαιόλαδο και θυμάρι και έχουμε την τιμή να την παράγει συγχωριανός του άνδρα μου και να τη διοχετεύει επιλεγμένα στην Αθήνα) ή άλλο τριμένο τυρί. Αν πάλι ξεφύγουμε ρίχνουμε και κεφαλοτύρι σε κομμάτια, αλλά είπαμε ξεφεύγουμε. Κλασσικά θέλει φέτα ή μυζήθρα.

Τα υλικά τα βάζουμε με το μάτι, ανάλογα με την όρεξή μας και τα άτομά μας. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα -αλλά είπαμε φεύγουμε από τα παραδοσιακά- πασπαλίζουμε και με ελίτσες και με κάπαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου