Η αγαπημένη συνταγή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το καλύτερο κρέας για τη μπολονιέζ είναι τα πολλά κρέατα: μοσχάρι και χοιρινό μαζί. Αν βρείτε βοδινό και μοσχάρι, πάρτε λίγο κιμά και από τα δύο. Η συνταγή απαιτεί αρκετά υλικά, αλλά είναι πολύ απλή, πιστέψτε με.
Υλικά
- 200 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
- 200 γραμμάρια κιμά χοιρινό
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλαδιά σέλινου, ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές σάλτσα τομάτας
- 1 φλυτζάνι λευκό κρασί, ποιοτικό
- 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 1 φλυτζάνι γάλα (ναι, γάλα! Βάλτε το και μη μιλάτε, το απαιτούν οι Ιταλοί σεφ)
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1/4 του φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
- Τυρί παρμεζάνα για τρίψιμο στο τέλος
Εκτέλεση
Τρίψτε όλα τα λαχανικά μαζί σε ένα μίξερ. Κάπως έτσι:
- Βάλτε τα σε μια καλή κατσαρόλα ώσπου να μαυρίσουν, όχι να καούν
- Οταν φύγουν όλα τα υγρά, προσθέστε τα κρέατα
- Γυρίστε τα λαχανικά με το κρέας στην κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου. Να φύγουν τα υγρά, να έρθουν τα αρώματα
- Προσθέστε κρασί, ζάχαρη, μπαλσάμικο, γάλα, αλάτι, πιπέρι. Αφήστε τα να ξεδώσουν για 10 λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες, σάλτσα και ολόκληρες, όπως είπαμε
- Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό ή και μισό, ό,τι λείπει
- Κλείστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μείγμα για άλλα 20 λεπτά
- Αφήστε το λίγο να «σταθεί» μόλις το βγάλετε
- Περιττό να σας πω ότι πρέπει ήδη να έχετε μαγειρέψει τα μακαρόνια (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πένες, ό,τι υπάρχει)
- Σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα και πιείτε άφθονο κόκκινο κρασί, το ζητάει η συνταγή!
Υ.Γ. Μπορείτε να αφήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 5 ημέρες. Βράστε καινούρια μακαρόνια και απολαύστε τα ζουμερά και φρέσκα πολλές φορές!
Πηγή: Τα μυστικά για μια καλή σάλτσα μπολονιέζ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/187881/ta-mystika-gia-mia-kali-saltsa-mpoloniez#ixzz3Pcux3zTn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου